تازه‌ترين بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه مصرف روزانه يك فنجان چاي سبز مي‌تواند در پيشگيري از بروز بيماريهاي قلبي تاثير مثبتي داشته باشد.

‌اين پژوهش كه به رياست دانشكده پزشكي آتن انجام گرفته حاكي است كه نوشيدن چاي سبزمي‌تواند به ميزان قابل توجهي عملكرد سلولهاي تشكيل دهنده سيستم گردش خون موسوم به اندوتليال را بهبود ‌بخشد.

عملكرد ناقص و نارسايي اين سلولها عامل اصلي در پيشرفت عارضه تصلب شرايين يا سخت شدن ديواره سرخرگهاي خوني است.

دكتر نيكولائوس آلكسوپولوس پژوهشگر اصلي اين مطالعات يك آزمايش با گزينش اتفاقي را هدايت كرد كه در آن اندازه گيري قطر سرخرگ براشيال در داوطلبان سالم در سه وضعيت جداگانه پس از مصرف چاي سبز، كافئين و نيز آب داغ به عنوان يك شبه دارو صورت گرفت.

اندازه گيري‌ها 30، 90 و 120 دقيقه پس از مصرف انجام گرفت. اندازه گيري اين سرخرگ به دليل افزايش جريان خون يك شاخص مستقل از خطر بروز مشكلات قلبي – عروقي است.

يافته‌ها نشان داد كه 30 دقيقه پس از مصرف چاي سبز، قطر اين سرخرگ به ميزان قابل توجهي با حداكثر 9/3 درصد افزايش پيدا مي‌كند اما تاثير كافئين يا آب داغ چندان مهم نبود.

به اين ترتيب معلوم شد كه چاي سبز روي سرخرگهاي بزرگ تاثير سودمند كوتاه مدت دارد.

دكتر ولاچوپولوس يكي ديگر از پژوهشگران اظهار داشت كه اين يافته‌ها كاربردهاي كلينيكي مهمي خواهد داشت.

وي افزود: در چندين پژوهش مختلف مشخص شده است كه مصرف چاي با كاهش خطر ابتلا و مرگ و مير ناشي از مشكلات قلبي عروقي در ارتباط است. چاي سبز در كشورهاي غربي كمتر از چاي سياه مصرف مي‌شود اما به دليل تاثيري كه چاي سبز در بهبود سلولهاي بافت دستگاه گردش خون دارد از چاي سياه مفيدتر است.

چاي سبز از چين مي‌آيد و در سراسر جهان توزيع مي‌شود. چاي سبز جريان خون را بهبود مي‌بخشد و سرخرگ‌ها را باز مي‌كند.

گزارش اين تحقيق جديد در چاپ اخير مجله اروپايي «پيشگيري و ترميم قلبي – عروقي» منتشر شده است.

از سوي ديگر، گروهي از دانشمندان در آمريكا نيز اعلام كردند كه عصاره غني از آنتي اكسيدان چاي سبز مي‌تواند از بيماراني كه دچار گرفتگي نفس در هنگام خواب مي‌شوند، محافظت كند.

اين مشكل زماني بروز مي‌كند كه تنفس فرد در حين خواب متوقف مي‌شود كه اغلب يك تا چند دقيقه طول مي‌كشد و ممكن است صدها بار در طول يك خواب شبانه تكرار شود.

معمولا عامل آن گرفتگي بافت نرم در گلو و بسته شدن گلو در هنگام خواب است.
اين افراد دچار تغييراتي در بافت مغزشان در نواحي مربوط به يادگيري و حافظه مي‌شوند. براساس نتايج مطالعات جديد كه روي موش‌هاي آزمايشگاهي صورت گرفته، عصاره چاي سبز مي‌تواند در پيشگيري از بروز چنين مشكلات ذهني در افراد مبتلا به اين بيماري تاثير مفيدي داشته باشد.

چنانچه نتايج مطالعات بر روي انسانها نيز تاييد شود چاي سبز و عصاره آن مي‌تواند خاصيت درماني بالقوه براي افراد دچار اين اختلال داشته باشد.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: